Două case au fost cuprinse de flăcări în județul Suceava, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Două femei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Primul incendiu a izbucnit la o casă de locuit, bătrânească, din municipiul Vatra Dornei.

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, construită din lemn, și exista pericolul de propagare la un atelier de tâmplărie și la o locuință aflate în apropiere.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei (81 ani) și fiicei acesteia (32 ani), care au suferit atacuri de panică și ușoare hipotermii. Femeile au fost stabilizate și, ulterior, transportate la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Vatra Dornei, pentru investigații suplimentare.

Casa, cu bunurile aferente, a ars în proporție de 80%.

Flăcările au izbucnit din dormitorul locuinței, cel mai probabil, din cauza unei lămpi cu combustibil lichid, lăsată aprinsă și nesupravegheată.

Al doilea incendiu a distrus o casă de locuit din localitatea suceveană Adâncata.

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Adâncata și Hânțești, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, existând pericolul de propagare la anexele gospodărești.

 

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră și jumătate și au ars acoperișul casei de locuit pe aproximativ 60 mp, tavanul din lemn, camerele de locuit și bunuri depozitate în podul locuinței. S-au degradat finisaje interioare și exterioare, elemente de tâmplărie și obiecte de mobilier.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat șura și adăpostul de animale (80 mp), precum și bucătăria de vară (25 mp).

Articolul precedentAccident rutier la ieșire din Stroiești spre Ilișești. Un autoturism s-a răsturnat pe carosabil FOTO
Articolul următorDetalii șocante ies la iveală în cazul femeii găsită în stare gravă în casă, înconjurată de mai mulți câini FOTO