sursă foto DRDP Iași

Drumarii au intervenit cu utilaje și au răspândit materiale antiderapante, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce pe mai multe drumuri naționale din județul Suceava a nins.

Potrivit DRDP Iași, s-a acționat cu 114 autoutilaje și s-au răspândit 507,4 tone de material antiderapant, în mod special în județele Suceava și Botoșani, unde a nins abundent.

La acest moment, se circulă în condiții de iarnă în majoritatea județelor. Carosabilul se prezintă umed cu porțiuni de zăpadă frământată în strat de 0-1 cm, cu ninsori moderate în toată regiunea. De asemenea, în unele zone se înregistrează viscol la sol – Suceava (Fălticeni) și Botoșani (Ștefănești), iar temperatura aerului este cuprinsă între -2°C (Iași) și -5°C (Câmpulung Moldovenesc).

sursă foto DRDP Iași

„În continuare, meteorologii anunță ninsori în toată Moldova, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă în special în nordul regiunii și în zonele de munte. De asemenea, local se va semnala viscol la sol, cu risc de transport al zăpezii pe carosabil.
Pe acest fond, DRDP Iași reia recomandarea către șoferi de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de trafic și echiparea corespunzătoare a autovehiculelor”, au transmis reprezentanții DRDP Iași

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

Articolul precedentPârtia de schi de pe Rarău a fost inaugurată sâmbătă, după zece ani de la începerea lucrărilor FOTO
Articolul următorProiect de educaţie financiar-bancară pentru peste o mie de elevi şi profesori din judeţ