Ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat joi după o discuție cu Liviu Dragnea

Ministrul Educației, Valentin Popa, și-a depus, joi, demisia din funcție. Decizia vine după o întâlnire cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Valentin Popa s-a întâlnit, joi dimineață, cu Liviu Dragnea. Cei doi au discutat despre ordonanța privind învățământul în limba maternă pentru minoritățile naționale. De altfel, Liviu Dragnea a afirmat că UDMR are dreptate să ceară remanierea ministrul Educației.

Valentin Popa a declarat că nu poate fi de acord cu retragerea OUG 9/2018. Documentul stabilește predarea limbii române de profesori români la clasele minorităților naționale.

„Consider că limba română şi România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predării limbii române la aceste clase de către învăţătorii care susţin orele în limbrile minorităţilor naţionale. Solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev”, a spus Valentin Popa.

Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România. Până acum, în 28 de ani, nimeni nu a luat vreo măsură pentru ca aceşti copii să înveţe mai bine limba română. Iată că prima încercare de acest gen este imediat solicitată a fi abrogată, a declarat ministrul demisionar al Educației.

Funcția de ministru al Educației va fi asumată, interimar, de premierul Viorica Dăncilă. Valentin Popa va reveni pe postul de rector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Articolul precedentFOTO Mesaje pro-referendum pe panourile publicitare din Suceava
Articolul următorUn individ fără permis a furat o mașină, a avariat-o, după care a abandonat-o FOTO