Sâmbătă seară, mii de pelerini veniți să se închine la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au primit pachete cu mâncare. Zeci de persoane dar și primarul Sucevei, Ion Lungu, au ținut să ofere sarmale, cozonac, apă și ceai celor veniți de departe. Astfel, Ion Lungu împreună cu soția sa au împărțit nu mai puțin de 5.000 de sarmale și tot atâtea sticle cu apă minerală. „Și în acest an, conform traditiei, familia mea împarte 5.000 de sarmale pentru pelerini, în special celor veniți din afara orașului, discutăm de cei din Maramureș, din zona Borșa, dar nu numai. Este un minim act de ospitalitate din partea mea, a familiei mele și mă bucură faptul că mulți suceveni, au preluat acest obicei și văd că la foarte multe mașini se dau sarmale, apă și ceai. Un lucru foarte frumos este să dăm dovada de ospitalitate și să-i întâmpinăm așa cum se cuvine pe cei care ne vizitează orașul în aceste zile”, a declarat primarul Ion Lungu.

Pentru a veni în sprijinul pelerinilor care nu au unde să stea peste noapte, municipalitatea are pregătite 300 de locuri de cazare la camine dar și transport gratuit.

 

 

Articolul precedentVIDEO Ministrul Justiției despre suspendarea președintelui: „Este o decizie politică. Eu n-aș spune că încalcă decizia CCR, dar sigur nu o respectă”
Articolul următorVIDEO Tudorel Toader despre întâlnirea Lăzăroiu-Tănăsescu: „Este cel puțin nefiresc. Eu nu aș fi dat curs invitației”