VIDEO Ministrul Justiției despre suspendarea președintelui: „Este o decizie politică. Eu n-aș spune că încalcă decizia CCR, dar sigur nu o respectă”

Ministrul Justiției, Tudore Toader, s-a declarat surprins cu privire la faptul că președintele Klaus Iohannis nu a emis un decret de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a deciziei Curții Constituționale care a stabilit, cu majoritate de voturi, că a existat un conflict de natură constituțională între Guvern și Președinție pe tema revocării.

„Nu mi-am imaginat că cel mai înalt demnitar din stat nu va respecta decizia Curții Constituționale”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă președintele Iohannis încalcă decizia CCR spunând că are nevoie de timp pentru a studia motivarea, ministrul Tudorel Toader a răspuns: „Eu n-aș spune că o încalcă, dar sigur nu o respectă”.

Ministrul Justiției a evitat să se pronunțe dacă amânarea deciziei cu privire la revocarea procurorului șef al DNA ar reprezenta un motiv pentru suspendarea președintelui. „Este o decizie politică, iar eu sunt ministrul Justiției”, a spus Tudorel Toader.

Articolul precedentVIDEO Ministrul Tudorel Toader critică declarațiile colegilor din Guvern despre condamnarea lui Liviu Dragnea: „Să cunoaștem și să ne respectăm limitele de competență”
Articolul următorMii de pelerini veniți să se închine la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au primit pachete cu mâncare VIDEO