Sancțiuni contravenționale în valoare de 26.000 lei și material lemnos în valoare de 1,2 milioane de lei confiscat de la o firmă din Câmpulung Moldovenesc.

O echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava a efectuat, în perioada 11-13 februarie, o verificare la o societate comercială din municipiul Câmpulung Moldovenesc pe linia respectării prevederilor legale privind exploatarea, achiziția, transportul, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase. Oamenii legii au stabilit faptul că, în perioada 01 septembrie 2019-11 februarie 2020, agentul economic a livrat cantitatea totală de 1.656,08 m.c. cherestea de esență rășinoase din alte locații decât cele corespunzătoare provenienței legale.

De asemenea, în urma comparării stocurilor scriptice cu stocurile faptice, s-a constatat o diferență în minus în gestiunea de buștean, de 207,97 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, precum și alte încălcări ale legislației silvice.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, fiind aplicate cinci sancţiuni contravenționale în valoare totală de 26.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității totale de 1.864,05 m.c. material lemnos respectiv cherestea și lemn rotund de esență rășinoase, în valoare totală de 1.226.492 lei.