Doi tineri de 17 și respectiv 21 de ani sunt cercetați de polițiști după ce au furat dintr-un utilaj parcat pe marginea drumului motorină și patru acumulatori auto, prejudiciul fiind de peste 4.000 lei.

Polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au reușit identificarea autorilor furtului unei cantități de motorină și a patru acumulatori auto de pe un utilaj aparţinând unei societăţi comerciale, cu un prejudiciu de 4.200 lei. Furtul a avut loc anul trecut, în perioada 24 octombrie – 04 noiembrie, pe raza comunei Grămești, iar autorii sunt doi tineri de 17 și respectiv 21 de ani, din comunele Dărmănești și Zamostea.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 26 spre 27 octombrie, cei doi s-au deplasat cu autoturismul condus de tânărul de 21 de ani în comuna Grămești și au sustras dintr-un utilaj de finisare a șanțului, parcat pe marginea localității Grămești, circa 180 litri de motorină, 150 litri de ulei și doi acumulatori auto.

De asemenea, în noaptea de 02 spre 03 noiembrie, cei doi tineri s-au deplasat pe DJ 291A pe traseul Zamostea – Grămești, cu un autoturism cu numere de înmatriculare false condus de tânărul de 21 de ani, și au sustras de la același utilaj, alți doi acumulatori auto.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „,furt calificat”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.