Zona centrală a municipiului Suceava a găzduit, joi, un eveniment preventiv cu o participare foarte bogată din partea elevilor. 

Marşul antiviolenţă, antidrog, antitutun și de prevenire a accidentelor rutiere – ,,Fii conștient, nu dependent”. ediția a XII-a, a avut în jur de 2.000 de participanți, din care peste 1.500 de elevi – adică publicul țintă al evenimentului.

Punctul culminant al evenimentului l-a reprezentat o simulare a unui accident rutier, pe esplanada centrală, cu intervenția specialiștilor în descarcerare și în acordarea primului ajutor.

La marșul antiviolență au participat 1.570 elevi din 19 unități de învățământ, însoțiți de 93 de cadre didactice și 60 de voluntari ai Asociației ”EUROACTIV” Suceava.

Traseul marșului a fost dinspre stadionul Areni spre Palatul Administrativ Suceava. 

Toți participanții au ținut un moment de reculegere pentru cele 18 persoane decedate în accidente rutiere în cursul acestui an în județul Suceava.

Evenimentul de simulare a accidentului rutier a fost prezentat de către comisarul-șef de poliție Ionuț Epureanu, iar recomandările preventive și prezentările au fost asigurate de către prof. Loredana-Mihaela Ceică – vicepreședinta Asociației ”EUROACTIV”, prof. Tatiana Vîntur – inspector școlar educație permanentă de la IȘJ Suceava, inspector școlar general Grigore Bocanci, de la Inspectoratul Școlar Suceava, și Loredana Tiron – psiholog, care a transmis un mesaj de prevenirea bullyingului.

Elevilor li s-au prezentat și 3 autospeciale de descarcerare, o ambulanță și de stingere a incendiilor, autospeciale de poliție rutieră.

Elevii Școlii Postliceale Sanitare FEG au preluat victimele de la echipajul de salvare și le-au acordat primul ajutor, apoi au prezentat tehnici de prim ajutor elevilor prezenți la activitate.

Acțiunea a fost organizată de Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv”, Asociaţia „Alecs Group”, Asociaţia „Plai Străbun” și Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava și Inspectoratul de Jandarmi Suceava. 

”Este un eveniment care se transformă de la an la an într-o tradiție ce adună tot mai mulți oameni implicați în dezvoltarea tinerei generații și în promovarea valorilor sociale reale”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentO femeie s-a certat cu soțul și s-a aruncat de la etajul 2
Articolul următorOrașul New York se scufundă. Care este cauza, ce spun specialiștii