Marian Munteanu susține că evenimentele din decembrie 1989 nu sunt o revoluție, ci o lovitură de stat. Fostul lider al studenților și lider al Pieței Universității în 1990 a vorbit despre lipsa unei decizii în dosarul Revoluției și inacțiunea statului român, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

„Opinia mea e că, în linii mari, lucrurile fundamentale despre decembrie 1989 lucrurile sunt clare, sunt limpezi. Pentru cei care au trecut pe acolo, dar au și posibilitatea de a corobora datele politice. Sigur că e dureros că anumite responsabilități nu sunt, și nici sancțiuni. Dar știm ce s-a întâmplat”, a declarat Marian Munteanu, duminică seară, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

„Imediat după lovitura de stat din 89 forțele majore interesate au facut tot ce era posibil, și fac in continuare, pentru a arunca in derizoriu ce s-a întâmplat. E vorba de oameni care și-au dat viața. Și alte mari transformări economice, politicile esențiale pentru poporul nostru.

Consider că nu a fost niciun fel de revoluție. Ce înseamnă de fapt o revoluție? N-a fost o revoluție. Sigur că a fost o revoltă, la Timișoara, apoi București. Apoi o iesire masivă. S-a blocat totul în România. Preluarea puterii politice, fortele straine care au acționat…Sper că nu are nimeni naivitatea să creadă că nu erau teroriști. I-am văzut cu ochii mei. 

Circoteca nu a fost făcută numai prin diverse zone media, ci la cel mai inalt nivel al statului. Sceneta in care președintele o ceartă pe procurorul-sef (Kovesi și Băsescu, n.r.) este exemplară.

Statul nu a avut niciun moment puterea, implicit voința să rezolve. Probabil că unii dintre actori nu au vrut din motive personala, că au avut diverse vinovății. Dar dincolo de asta, statul român, ca entitate, nu a avut puterea asta.

S-a intervenit cu putere până astăzi. Și nu și au batut prea mult capul, nu-i interesează”, a concluzionat Marian Munteanu.

Articolul precedentPreședinta Parlamentului European, vizită crucială în România
Articolul următorEfectele războiului. A scăzut importul de gaze naturale în România