Chiriile ar putea crește anul acesta. După majorarea ratelor, proprietarii care își închiriază locuințele vor plăti impozit mai mare pe aceste venituri. Specialiștii sunt de părere ca aceste lucruri vor influența piața imobiliară și prețurile vor crește. 

De anul acesta, proprietarii care obțin venituri din închirierea locuințelor vor plăti un impozit de 10% din suma pe care o primesc. 

Dacă luăm, de exemplu, o chirie lunară de 350 de euro, vedem că un proprietar obține un venit anual de 4.200 de euro. Din această sumă, va trebui să plătească un impozit de 2.100 de lei. Această sumă este în creștere cu aproape 1.000 de lei față de anul trecut.

Nu este însă singura modificare în ceea ce-i privește pe proprietarii care își închiriază locuințele. De anul acesta, ei vor fi obligați să își înscrie contractele de închiriere la ANAF, iar pentru acest lucru au la dispoziție doar 30 de zile. Măsura a fost eliminată în 2018 iar de atunci s-a văzut o scădere a numărului celor care-și declară veniturile din chirii la ANAF.

Articolul precedentCând vor primi românii voucherele pentru alimente. Prima tranșă din anul 2023 va întârzia
Articolul următorÎnregistrările făcute de SRI pot reveni probe în dosar! Noile propuneri ale lui Predoiu