Loturile naționale pentru Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică se pregătesc la Suceava

Loturile naționale de juniori și seniori care vor reprezenta România la Olimpiadele Internaționale de Astronomie și Astrofizică se pregătesc la Suceava.

În perioada 5 iulie-15 iulie, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, are loc pregătirea loturilor de juniori și seniori care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Astronomie, de la Piatra Neamț, în perioada 18-27 octombrie 2019, și Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, de la Balaton, Ungaria, în perioada 2-10 august 2019.

Loturile României sunt formate din șase elevi, la juniori, respectiv 10 elevi, la seniori.

Pentru pregătirea loturilor, au fost invitați profesori din țară și din Suceava. Pregătirea este făcută în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Societatea Științifică Cygnus. Cazarea și masa, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, sunt asigurate de Colegiul de Informatică „Spiru Haret” din Suceava.

Programul de pregătire a elevilor constă în activități de predare, rezolvare de probleme, ce au loc în Amfiteatrul „Dimitrie Leonida” din corpul D al USV, lecții de planetariu, desfășurate la Observatorul Astronomic și Planetariul USV, și observații astronomice de noapte, pe platoul de la Mănăstirea Dragomirna.

Articolul precedentVIDEO Un incendiu violent a distrus o locuință din Câmpulung Moldovenesc. Proprietarii, plecați de o săptămână în străinătate
Articolul următorApa caldă întreruptă o săptămână în Burdujeni și două săptămâni în celelalte cartiere din Suceava