Județul Suceava are oficial cel mai mic salariu mediu net din țară

Județul Suceava se află pe ultimul loc în țară la cuantumul salariului mediu net, conform datelor furnizate de Institul Național de Statistică.

Cele mai mari venituri din țară le au angajații din București. Nivelul câştigului salarial mediu net din Capitală a fost de 3.535 de lei net în luna iunie a acestui an. Salariile din București au crescut cu 14% faţă de iunie 2017. Datele au fost centralizate pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

La polul opus se află angajaţii din Suceava, unde salariul mediu este de numai 2.058 de lei net pe lună. Salariile din Suceava au crescut cu 12% faţă de iunie 2017. Totuși, salariul mediu net este cu 72% sub nivelul salariilor din Bucureşti, diferența fiind de 1.500 de lei.

Clujul se află pe locul doi în clasa­mentul salariilor medii din România, cu o medie a salariului de 3.065 de lei net în luna iunie, în creștere cu 15% faţă de iunie 2017, 2018 fiind anul în care salariile angajaţilor din acest judeţ se stabilizează la un nivel de peste 3.000 de lei net pe lună, scrie Ziarul Financiar.

Articolul precedentMedalii europene de aur obținute de doi sportivi ai CSM Suceava
Articolul următorDoi copii au ajuns la spital după ce un autoturism a izbit căruța în care se aflau FOTO