Mai multe gospodării au fost inundate, joi după-amiază, la Marginea, în urma ploilor torențiale. De asemenea, sunt probleme în Clit și Sucevița.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„S-au înregistrat mai multe curți inundate în comuna Marginea. De asemenea, probleme mai sunt în satul Clit. La Marginea, pompierii militari lucrează pentru evacuarea apei din opt curți, iar la Clit intervin lucrătorii SVSU Arbore”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

 

 

 

 

 

În satul Clit au fost afectate de ape trei drumuri comunale și un podeț, în timp ce la Sucevița un pod a fost avariat, astfel că pe DN 17A, se circulă cu restricție, pe un singur sens.

Județul Suceava se află sub incidența unui cod galben de ploi torențiale până la ora 22.00. Potrivit meteorologilor, în acest interval în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, în nordul Olteniei, local în Moldova și Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp. 

Meteorologii au emis, joi după amiază, o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale pentru mai multe localități din județul Suceava. Avertizarea este valabilă până la ora 19:00 și sunt vizate: Liteni, Salcea, Dumbrăveni, Udești, Verești, Zvoriștea, Dărmănești, Fântânele, Grănicești, Adâncata, Vulturești, Mitocu Dragomirnei, Hânțești, Pătrăuți, Zamostea, Siminicea, Șerbăuți.

Se vor semnala grindină de dimensiuni mici si posibil medii, vijelie, averse torențiale ce vor cumula 30…40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Articolul precedentSimpatizanții USR sunt invitați să-i cunoască pe membrii filialei Rădăuți
Articolul următorAccident cu o victimă, după ce un șofer a pătruns cu mașina pe contrasens FOTO