Este vorba despre un bărbat de 33 de ani din orașul Broșteni. Acesta a fost găsit de polițiști într-o sală de jocuri.

Individul a pătruns luni, în jurul orei 19.20, în farmacia Catena din centrul municipiului Suceava și pentru a face rost de bani a amenințat farmacistele cu un cuțit. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din farmacie.

Bărbatul s-a apropiat de una din farmacistele aflate în serviciu și prin amenințarea cu un cuțit, a tras-o cu forța spre casa de marcat. Amenințând-o și pe cea de-a doua angajată, individul a solicitat să i se dea banii proveniți din încasări. Acesta a condus cele două farmaciste în spatele tejghelei, amenințându-le cu un cuțit, iar de acolo a furat din casa de marcat suma de aproximativ 680 lei, după care a încercat să părăsească farmacia.

Imagine

Unul dintre clienții farmaciei a încercat să blocheze ieșirea autorului, ținând ușa de acces. Individul s-a lovit violent de ușă, după care a revenit lângă una din farmaciste și a amenințat-o din nou cu cuțitul, pentru a-și asigura scăparea. Sub presiunea amenințărilor, clientul l-a lăsat pe autor să părăsească farmacia. Imediat după incident, individul s-a făcut nevăzut.

Polițiștii au format mai multe echipe de căutare a autorului. În urma activităților specifice desfășurate pe raza municipiului Suceava, a fost identificată, în jurul orelor 21.30, în sala de jocuri situată în incinta E-Gros Suceava, o persoană ce corespundea semnalmentelor autorului faptei. Persoana respectivă a fost identificată ulterior în persoana unui bărbat de 33 ani din oraș Broșteni.  Bărbatul se manifesta agresiv și avea asupra lui un cuțit. Oamenii legii au reușit imobilizarea acestuia și conducerea lui la sediul Poliției Municipiului Suceava.

În urma probatoriului administrat în cauză, Poliția Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de individ sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie calificată”. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava și urmează ca în cursul zilei de marți să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie calificată”.