Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Gălănești, au intervenit cu 8 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Frătăuții Vechi.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau  la casa de locuit și la anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la o gospodărie învecinată.
Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 58 de ani, și unui bărbat, de 28 de ani, care au suferit atacuri de panică. După ce au fost stabilizați, ambii au refuzat transportul la spital.

Au ars: acoperișul casei de locuit pe 50 mp, acoperișul bucătăriei de vară pe 60 mp, șura, depozitul de furaje și alte anexe pe o suprafață totală de 140 mp, dar și bunuri materiale aflate în construcțiile afectate de foc.

S-au degradat tavanul casei și cel al bucătăriei de vară, precum și elemente de tâmplărie din PVC de la cele două construcții.

Flăcările au izbucnit din depozitul de furaje, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric cu izolația deteriorată. Incendiul a fost lichidat la ora 19:30, iar pompierii au salvat bunuri materiale din locuință și din bucătăria de vară, precum și casa de locuit învecinată.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentTopul VACCINĂRII pe județe: București, în fruntea clasamentului, urmat de Cluj și Timiș – Ce zone sunt codașe la vaccinare
Articolul următorO octogenară a ajuns la spital după ce a traversat strada fără să se asigure