Nicolae Ciucă urmează să își depună mandatul însă situația rămâne incertă în condițiile grevelor care sufocă România.

Lovită de crize, România rămâne fără premier. Nicolae Ciucă își depune mandatul MÂINE, însă nu se știe cine va asigura interimatul. Până să ajungă Marcel Ciolacu la Palatul Victoria e cale lungă. Asta pentru că liderii Coaliției n-au reușit să se înțeleagă, deocamdată, pe împărțirea puterii. Între timp, Klaus Iohannis vine cu un mesaj tranșant: vrea ca rotativa să se desfășoare „sticlă”. Cu alte cuvinte, președintele sugerează respectarea protocolului de guvernare. În acest context, Transporturile ar trebui să ajungă la liberali, decizie pe care liderul PSD nu o agreează. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu nu vrea să ajungă la Guvern până nu se rezolvă protestele, așa cum, de altfel, a și declarat. 

„Nu am niciun interes să trag de timp și nu am niciun interes să apară sincope și incertitudini. Această rotație trebuie să se desfășoare, după părerea mea, rapid, corect, pe scurt, cum se spune, „sticlă””, a spus Președintele.

Klaus Iohannis s-ar fi văzut deja cu liberalii la Vila Lac, o spune chiar vicepreședintele PNL Virgil Guran. Iar șeful statului recunoaște că le-a cerut liberalilor să trateze rotativa cu responsabilitate. Deși vineri Nicolae Ciucă își va da demisia, încă nu se știe cum va arăta noul guvern.

„Există în momentul de față discuții, negocieri astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri și reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Eu imi doresc mult sa ramana Grindeanu, nu neaparat portofoliul”, susține public Marcel Ciolacu.

Potrivit unor surse, liberalii ar fi dispuși să cedeze Transporturile pentru un minister cu bani mulți, precum cel al Dezvoltării, iar UDMR să primească în schimb Fondurile Europene. Partidul lui Kelemen Hunor ar fi refuzat deja oferta, iar negocierile s-au blocat. Nu se știe nici dacă UDMR va ieși sau nu de la guvernare. Cert este însă că Guvernul Marcel Ciolacu ar fi trebuit să fie învestit până la 1 iunie. 

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorAfacerile păguboase de la Poșta Română: Cât de mulți bani se pierd – Detalii explozive la Culisele statului paralel