Indivizii care au spart casele oamenilor de afaceri suceveni au fost arestați pentru 30 de zile. Aceștia sunt bănuiți și de comiterea furtului de săptămâna trecută de pe strada Mărășești, din municipiului Suceava.

Atunci, trei tineri, cu mănuși albastre din plastic pe mâini și cu măști medicale pe față, au furat din mașina valutistului Vasile Poenar aproximativ 200.000 de euro. Este vorba despre Cătălin Tiberiu Mercheș, Sergiu Nicolae Lahman și Cezar Ioan Dumitru.

Primii doi au fost prinși în timp ce încercau să fugă din țară

Astfel, marți, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat pe sensul de ieșire din țară Sergiu Nicolae Lahman, în vârstă de 19 ani și Cătălin Tiberiu Mercheș, în vârstă de 24 de ani, ambii din județul Suceava.

Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, la controlul de frontieră, oamenii legii au constatat că aceștia sunt căutați de autoritățile române. Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a emis pe numele acestora mandate de aducere în fața instanței, prezența lor fiind necesară în vederea audierii.

Suspecții au fost predați unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare. Aceștia au fost transportați sub escorta la Suceava.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor doi suspecți, cercetaţi cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni. De asemenea, al treilea tânăr a fost identificat de polițiști și reținut pentru 24 de ore.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a formulat propunere de arestare preventivă cu privire la cei trei inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, aceştia fiind prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul instanţei competente, în cursul zilei de miercuri.

Astfel, Cezar Ioan Dumitru este cercetat pentru instigare la furt calificat (faptă din data de 19 iulie 2018) şi pentru infracţiunea de şantaj în formă continuată (comisă la data de 25 august 2018 şi 18 octombrie 2018).

Cătălin Tiberiu Mercheș este cercetat pentru infracţiunea de furt calificat, faptă din data de 19 iulie 2018 şi infracţiunea de şantaj, faptă comisă la data de 31 august 2018.

Sergiu Nicolae Lahman este cercetat pentru infracţiunea de furt calificat, faptă din data de 19 iulie 2018, infracţiunea de furt calificat, faptă din data de 01/02 aprilie 2017, furt (faptă din perioada 26 – 27.04.2017), infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic şi tentativă la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (fapte din data de 26 aprilie 2017).

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a dispus luarea faţă de cei trei tineri a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, emiţând mandate de arestare.

Citește mai multe pe:https://realitateadesuceava.net/hotii-care-au-spart-casele-afaceristilor-din-suceava-retinuti-video/

Articolul precedentAu fost arestați criminalii tânărului din Vicovu de Sus. Este vorba depre doi vasluieni FOTO
Articolul următorUn bătrân a ajuns la spital cu arsuri pe corp, după ce a încercat să stingă un incendiu de vegetație