Minerii de la Crucea au declanșat greva generală pe termen nelimitat din cauză că nu și-au mai primit salariile de două luni, iar tichetele de masă de mai bine de un an.

Ortacii de la mina de uraniu de la Crucea au intrat în grevă generală pe termen nelimitat. Minerii sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai luat salariile de două luni, dar şi alte drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă. Mai exact, Compania Naţională a Uraniului nu le-a acordat tichetele de masă în ultimele 12 luni, dar nici masa antidot pe ultimele 18 luni.

Sucursala Crucea are restanțe mari la aproape toți furnizorii, iar recent a rămas și fără pază. În total, datoriile sucursalei se ridică la 3,5 milioane de lei.

Situaţia este disperată, iar oamenii ameninţă că se vor bloca în subteran.

Minerii cer ca la faţa locului să vină conducerea Companiei Naţionale a Uraniului, dar şi ministrul Energiei. Ortacii vor să discute cu decidenții despre situaţia actuală şi despre ce se va întâmpla în viitor cu această mină. De asemenea, minerii vor să picheteze sediul CNU şi al Ministerului Energiei. Eu au făcut deja demersuri pe lângă Primăria Bucureşti pentru a obţine autorizaţiile necesare.

Articolul precedentUn bătrân a fost găsit spânzurat în camera caminului în care locuia
Articolul următorProiectul pentru „Strada Zebrelor”, avizat de Poliție, prevedea șase treceri de pietoni