FOTO VIDEO Elevii ignoră marcajele de avertizare de pe trecerile de pietoni

Mesajele de atenționare realizate recent pe trecerile de pietoni din dreptul școlilor sunt ignorate de elevii suceveni, avertizează polițiștii.

Polițiștii suceveni au supravegheat traficul rutier din dreptul școlilor, în primele zile ale noului an școlar. Asta după ce trecerile de pietoni au fost inscripționate cu diverse mesaje de avertizare. Polițiștii au constatat că elevii ignoră aceste mesaje.

Peste 30 de polițiști rutieri și de ordine publică s-au aflat în zonele școlilor din oraș. La acțiune au fost utilizate și radare neinscripționate sau de tip pistol. Polițiștii au identificat, inclusiv pe trecerile de pietoni persoanalizate cu marcaje preventive, elevi care foloseau telefonul mobil în timpul deplasării, fapt care le distrage atenția de la trafic și sporește riscul de a deveni victime ale accidentelor rutiere.

Polițiștii au legitimat peste 250 de persoane, acestea consiliate și primind materiale preventive. Marți, o nouă trecere de pietoni, cea din zona Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, a fost inscriptionata cu mesajul preventiv „Nu folosi telefonul mobil”.

În acest an, 57 de persoane au murit în accidente rutiere produse în județul Suceava, dintre  care o treime ca urmare a indisciplinei pietonale sau neacordării priorității de trecere.

Polițiștii rutieri au ridicat patru permise de conducere și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale.

Polițiștii avertizează că șoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 zile. Ei riscă și o sancţiune contravenţională de 4-5 puncte amendă. Pietonii care traversează strada neregulamentar se expun unei sancţiuni contravenţionale de 2-3 puncte amendă.

Articolul precedentPolițiștii au împânzit drumurile din Suceava după valul de accidente mortale
Articolul următorUn tânăr ucrainean a încercat să intre în România cu un pașaport fals