Suceveanul care a fost depistat, în cadrul unei acţiuni a poliţiei, ca fiind pozitiv la substanţa benzodiazepină a declarat la vremea respectivă că nu a consumat substanţe interzise, iar rezultatul analizelor de laborator a confirmat că nu consumase substanţe interzise.

Cristian Rusu a declarat că va acţiona în instanţă firma care livrează aparatele Drugtest pentru a dovedi că aparatul este necorespunzător, având o rată de răspuns fals mare.

El a fost oprit de poliţişti în cadrul unei acţiuni făcute împreună cu mass-media, iar după ce a fost testat cu aparatul Drugtest, a fost depistat pozitiv la substanţa benzodiazepină, deşi nu consumase nicio substanţă interzisă, titrează publlicația CraiNou.

Cristian Rusu a spus că în urma acestui rezultat al testării i-a fost reţinut permisul şi i-a fost indisponibilizată maşina şi că a fost la spital unde a dat probele de urină şi sânge, iar totodată, i-a fost deschis şi dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa substanţelor interzise.

El a spus că din cauză că i-a fost reţinut permisul i-au fost date peste cap toate atribuţiile, întrucât în activitatea sa are nevoie de o foarte mare mobilitate.

„Am încercat să-mi respect atribuţiile, dar foarte greu, pentru că am fost catalogat ca drogat. Toate site-urile m-au catalogat ca drogat. Nu poţi să-ţi respecţi îndatoririle zilnice când persoana cu care stai de vorbă te priveşte ca drogat” a explicat Cristian Rusu.

El a menţionat că pe lângă probele date la spital în ancheta penală, adoua zi a făcut analize separate care au ieşit negative.

El a reprimit permisul auto după două luni şi o săptămână de la incident.

„Am fost sfătuit să-mi plătesc analizele în regim de urgenţă la Iaşi. Odată ce plăteşti, se urgentează, deoarece statul plăteşte între patru şi şase luni. Sunt cazuri în care a durat şi un an de zile să le vină rezultatul. După două săptămâni au venit răspunsurile şi a urmat să se aprobe de procuror clasarea dosarului” a spus Cristian Rusu.

El a mai arătat că deoarece clasarea dosarului dura, a cerut şi o audienţă la procuror să-i explice situaţia, că este nevinovat, şi că 25 de angajaţi suferă, mai ales că în domeniul HoReCa e situaţie dificilă.

Cristian Rusu a spus că va acţiona în judecată Poliţia Română pentru a-şi recupera cheltuielile şi va cere daune morale doar de un leu, întrucât nu doreşte să ia din banii contribuabililor.

„Am stabilit să dăm în judecată firma de Drugtest” a spus Cristian Rusu, pentru că acel aparat are o probabilitate de răspuns corect, stabilită de producător, de circa 98%, conform certificatului de garanţie, dar se pare că această marjă de eroare e mai mare.

„Ne vom lupta să dovedim că acel aparat este necorespunzător, ca să nu mai pună în pericol siguranţa şi mobilitatea altor persoane. Nu-i pot condamna pe cei din Poliţia Română. Oamenii şi-au făcut datoria” a spus Cristian Rusu.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentVIDEO Un brașovean a început să plângă după ce şi-a vândut Dacia pe care a avut-o timp de 34 de ani
Articolul următorCând apar căpușele și cum le poți evita. Cum poți scăpa de ele