În perioada 22-23 mai, în zona de competenţă a  Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat două grupuri de persoane care transportau colete voluminoase şi se îndreptau spre interiorul ţării.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean.

Pe timpul acțiunilor, deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

Astfel, au fost descoperite mai multe colete voluminoase care conțineau cantitatea totala de 12.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 145.100 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate toate măsurile legale ce se impun.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale Ucrainei, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Articolul precedentAdăpost de animale cuprins de flăcări, în municipiul Suceava VIDEO
Articolul următorMirela Adomnicăi: Pe DN18 și pe centura Sucevei se lucrează „în ritm accelerat” FOTO