foto arhivă

Polițiștii de frontieră de la Vicovu de Sus au fost nevoiți să tragă două focuri de armă pentru reținerea unui contrabandist de țigări. Suspectul a reușit să fugă în Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al S.T.P.F Suceava, Ilie Poroch-Serițan, miercuri, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat un autoturism de teren care nu își justifica prezența în zonă.

Oamenii legii au acționat pentru oprirea mașinii în cauză efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece conducătorul auto nu s-a supus, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment, bărbatul a abandonat mașina și s-a retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

În autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 10.300 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 120.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

De asemenea, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentFemeie lovită în plin de o mașină. Momentul impactului, surprins de camerele de supraveghere VIDEO
Articolul următorFOTO Plăci comemorative dezvelite la Școala de Jandarmi Fălticeni