FOTO Plăci comemorative dezvelite la Școala de Jandarmi Fălticeni

Plăci comemorative în amintirea căpitanului Paul Berge și mareșalului Josef Pilsudski au fost dezvelite la Școala de Jandarmi Fălticeni.

Vineri, 14 decembrie, începând cu orele 12.00, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au continuat manifestările dedicate Centenarului „Marii Uniri”. Evenimentul a constat în dezvelirea a două plăci comemorative. Una dintre ele a fost realizată în amintirea căpitanului Paul Berge, ofițer din cadrul Misiunii Franceze, conduse de generalul Henri Mathias Berthelot pentru refascerea armatei române, căzut eroic la datorie în bătălia de la Dealul Muncel (1917), în fruntea eroilor Regimentului 16 Dorobanți din Fălticeni. Cealaltă placă a fost dezvelită în amintirea gloriosului Regiment 16 Dorobanți care a avut părinte spiritual pe „Mareșal Josef Pilsudski” din Fălticeni.

Evenimentul face parte din proiectul „Eroii nu mor niciodată”, aprobat și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Activitatea s-a deschis cu Intonarea Imnului Național. După alocuțiunile invitaților, comandantul școlii a înmânat plachete și diplome aniversare invitaților care au fost prezenți.

Manifestările au continuat cu susținerea unui recital de cântece patriotice susținut de corul școlii, „Glasul Bucovinei”, condus de preotul militar Cătălin Simion.

Activitatea festivă s-a încheiat cu o expoziție temporară cu obiecte și articole militare din primul Război Mondial descoperite în Suceava de către membrii Asociaţiei Prospectorii Istoriei, filiala Suceava, şi de o expoziţie de artă plastică a maiorului Tiberiu Vlădeanu.

Articolul precedentFocuri de armă pentru reținerea unui contrabandist de țigări. Suspectul a fugit în Ucraina
Articolul următorProgramul manifestărilor “ Crăciun în Bucovina”, ediția 2018