Elevii şi profesorii cu performanţe la olimpiade, premiaţi cu sume între 200 şi 10.000 lei

Ion Lungu, primar municipiul Suceava

Municipalitatea suceveană va recompensa cu sume de până la 10.000 de lei olimpicii internaţionali care obţin premii, iar un proiect care să stabilească regulamentul în acest caz va fi aprobat în proxima şedinţă a Consiliului Local, a declarat primarul Ion Lungu.

El a spus că, potrivit propunerii de regulament, olimpicii internaţionali care vor obţine primul loc vor fi recompensaţi cu 10.000 de lei, cei care obţin locul doi vor primi câte 7.000 de lei iar cei de pe locul trei, 5.000 de lei.

Primarul a precizat că deja olimpicul David Turtureanu a fost recompensat cu 10.000 de lei printr-o hotărâre a Consiliului Local Suceava, va mai primi 7.000 de lei pentru clasarea pe locul al doilea la Olimpiada Internaţională de Astrofizică şi Astronomie, aceeaşi sumă urmând să primească şi cel de al doilea olimpic de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Paul Rebenciuc.

Totodată, elevii şi profesorii din judeţ vor putea obţine premii în bani cuprinse între 200 şi 10.000 de lei din partea Consiliului Judeţean Suceava pe baza performanţelor la olimpiadele şcolare, o hotărâre în acest sens urmând să fie aprobată în şedinţa deliberativului de săptămâna viitoare.

În expunerea de motive se arată că acest demers are drept scop „recunoaşterea şi susţinerea performanţei şcolare din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava”.

Stimulentele vor fi în funcţie de distincţia obţinută, elevii urmând să primească între 200 şi 10.000 de lei iar profesorii care au pregătit elevii premianţi vor primi sume de bani cuprinse între 300 şi 3.000 de lei, în funcţie de nivelul competiţiei la care au participat şi obţinut distincţiile respective.

Articolul precedentLa Fălticeni se actualizează dosarele solicitanților de locuințe ANL
Articolul următorFOTO O fostă educatoare, de 101 ani, va primi titlul de Cetăţean al Centenarului