Elevii nu vor merge la școală vineri conform unui ordin emis de Ministerul Educației Naționale. Astfel, în data de 25 ianuarie vor fi suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar din România.

Conform raportărilor Institutului Național de Sănătate Publică(INSP), săptămâna 14 – 20 ianuarie a avut un caracter epidemic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia, arată Ministerul Sănătății.

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul așteptat.  Conform specialiștilor, dacă şi cea de a III-a săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.

Ministerul Sănătății a informat miercuri Ministerul Educației Naționale despre situația privind evoluția infecțiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripa, care constă în suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar pentru data de 25 ianuarie. Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educației Naționale.  Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi libera, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

“ Vom continua să supraveghem atent evoluția gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățământ săptămâna viitoare,  odată cu reluarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor patru zile libere  să evite expunerea copiilor în colectivități”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Articolul precedentCod galben de ninsoare pentru județul Suceava
Articolul următorTraseul turistic Rusca-Cabana Giumalău blocat de copaci FOTO