Elevi din Suceava premiați la Concursul Național „Tehnici Matematice”

Trei elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava au obținut premii și mențiuni la Concursul Național „Tehnici Matematice”.

În perioada 22 – 24 februarie 2019, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat etapa națonală a celei de-a XVI-a ediţii a Concursului Național „Tehnici Matematice”, concurs aflat în Calendarul Concursurilor Școlare Naționale și adresat elevilor din clasele IX-XII, profil real, specializarea științe ale naturii și profilele tehnic, servicii, resurse naturale și protecția mediului. La acest concurs Ioana Teodora Crîșmariu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, profesor îndrumător Marinela Cristina Cimpoeșu, a obținut o mențiune, având al șaselea punctaj în clasamentul național.

În aceeași perioadă și la același colegiu din Râmnicu Vâlcea a fost organizată a XVI-a ediție a Concursului Regional de Matematică „Mathematica-Modus Vivendi”, adresat elevilor din clasele III-XII. Alți doi elevi ai Colegiului Național “Ștefan cel Mare” din Suceava, din clasa a X-a, coordonați de profesoara Moroșan Mara, au obținut un premiu III – Mocanu Alexandru și mențiune – Soroceanu Roland Ioan.

Articolul precedentUn autoturism a luat foc în apropierea unei benzinării din Rădăuți
Articolul următorElevi din trei județe au participat la Concursul de Matematică „Millennium” de la Liteni