Elevi de liceu și gimnaziu au participat la concursul „Cu viața mea apăr viața”

Elevi de la trei școli gimnaziale și trei licee din județele Suceava, Botoșani și Iași au participat la concursul „Cu viața mea apăr viața”, la Dumbrăveni.

Marți, 11 iunie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cu sprijinul Primăriei Dumbrăveni, au organizat concursul cu tematică de protecție civilă „Cu Viața Mea Apăr Viața”, etapa interjudețeană. La startul competiției s-au înscris trei echipaje de gimnaziu și trei de liceu, de la Școala Gimnazială „Ion Bojoi” Flămânzi (Botoșani), Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni (gazda competiției), Liceul „Regina Maria” Dorohoi (Botoșani), Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani (Iași) și Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Elevii au susținut o probă teoretică și două probe practice, „transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” și „deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”. La final, echipajele sucevene, atât la gimnaziu, cât și la liceu, s-au poziționat pe primul loc și s-au calificat în faza națională a competiției. Celelalte două locuri, la ambele categorii, au fost ocupate de reprezentanții județului Botoșani, respectiv Iași.

Articolul precedentProgram pentru reducerea abandonului şcolar la liceenii cu probleme sociale, derulat la USV
Articolul următorNiciun vinovat în cazul fetei hrănite doar cu apă şi zahăr, care cântărea 17 kilograme la 19 ani