Direcția de Sănătate Publică(DSP) Suceava a primit în cursul zilei de marți un număr de 2.500 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2018-2019, care reprezintă o primă tranșă din cantitatea de vaccin repartizată de Ministerul Sănătății județului Suceava.

Potrivit reprezentanților DSP aceste doze vor fi distribuite către: Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, secțiilor cu risc crescut din cadrul spitalelor (UPU, CPU, ATI, Maternitate, Boli Infecțioase) și medicilor de familie pentru vaccinarea cazurilor deosebite care se încadrează în grupele de risc (persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni-64 ani aflate în evidența medicilor de familie cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienței uman; gravide; persoane, adulți, copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acorda asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani). “DSP Suceava a solicitat în acest an repartizarea unui număt total de 46.000 de doze de vaccin. Necesarul de vaccin solicitat va fi completat în următoarele trei tranșe pe care le vom primi în cursul lunilor octombrie și noiembrie 2018”, a precizat Cătălina Zorescu, director executiv DSP Suceava.

În cursul anului 2017, la nivelul județului Suceava au fost vaccinate un număr de 33.278 de persoane.

Articolul precedentDirectorul unui gimnaziu din regiunea Cernăuţi, demis pentru activitatea sa în apărarea limbii române
Articolul următorUn șofer beat s-a izbit cu mașina într-o țeavă de gaz și a fugit