Doi tineri africani din Guineea și Gambia, prinși în pădure, lângă granița cu Ucraina

Doi tineri cetățeni ai statelor Guineea și Gambia din Africa au fost prinși de polițiștii de frontieră după ce au trecut ilegal granița cu Ucraina, în zona Brodina.

Joi dimineață, polițiștii de frontueră au depistat, în apropierea graniței cu Ucraina, în zona localității Falăcu din județul Suceava, doi cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei doi bărbați nu vorbeau limba română motiv pentru care au fost conduși la sediul sectorului Poliției de Frontieră brodina pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre un tânăr de 25 de ani, cetățean al statului Guineea, și un tânăr de 17 ani, cetățean al statului Gambia din Africa. Cei doi tineri au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, pe jos, pe câmp.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cei doi urmează să fie predați, în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentUn tânăr de 18 ani a ajuns la spital după ce s-a tăiat cu flexul
Articolul următorȚigări descoperite în peretele lateral al unui autoturism, în Vama Siret