Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată, în noaptea de marți spre miercuri, despre faptul că, la spitalul din Rădăuți s-au prezentat două persoane de sex masculin cu leziuni corporale, însă refuză să declare ce s-a întâmplat.

Polițiștii deplasați la unitatea medicală au identificat doi bărbați, unul de 32 de ani și celălalt de 39 de ani ambii din orașul Vicovu de Sus, care prezentau leziuni ușoare. Cei doi au declarat că sunt victimele unui accident rutier, după ce mașina în care se aflau, în calitate de pasageri, s-a răsturnat. Aceștia le-au spus oamenilor legii că nu știu unde și în ce condiții s-a produs evenimentul rutier.

Autoturismul implicat în accident a fost dentificat de polițiști, răsturnat pe calea ferată și fără plăcuțele cu numărul de înmatriculare, în afara localității Horodnic de Jos.

Oamenii legii au stabilit faptul că, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 00.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H din comuna Horodnic de Jos, bărbatul de 39 de ani din orașul Vicovu de Sus a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns în șanț și s-a răsturnat pe terasamentul căii ferate.

În urma accidentului, a rezultat  rănirea ușoară a conducătorului auto și a pasagerului din vehicul, un bărbat de 32 de ani din aceeași localitate.

Pe timpul cercetărilor, în jurul orei 03.00, conducătorul auto s-a prezentat la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus și a fost condus la spital, unde, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”.