Despăgubiri de încă 53 de milioane lei, solicitate de la Guvern

Prefectura Suceava a înaintat Guvernului un proiect de hotărâre prin care solicită alocarea unor despăgubiri de 53 de milioane de lei după inundațiile din iulie.

Proiectul de hotărâre de guvern a fost înaintat astăzi, 14 august. Prin proiect au fost solicitate despăgubiri în sumă exactă de 52,936 de milioane lei. Banii ar urma să fie alocați din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Despăguburile sunt calculate pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo-hidrologice periculoase din 16 iulie-07 august 2018.

Raportul sinteză cu pagubele provocate de inundații a fost aprobat în ședința de luni a CJSU Suceava. Potrivit raportului, precipitațiile torențiale au produs pagube în 40 de localități din județ. Au fost avariate parțial patru case. Au fost afectați 0,796 kilometri de drum județean, 36,87 kilometri de drum comunal, 6,125 kilometri de străzi, 12 poduri, 44 de podețe, o punte, 1,62 kilometri de protecție mal, decolmatări. Valoarea totală a acestora se cifrează la la 4,942 milioane lei.

Diferența până la 52,936 milioane lei o reprezintă valoarea estimativă a pagubelor suferite în infrastructura din 117 localități, în urma precipitațiilor abundente din perioada 16-31 iulie, pagube centralizate în al șaselea raport de sinteză aprobat în ședința CJSU din data de 2 august 2018.

Valoarea totală a pagubelor înregistrate în județ, începând din 28 iunie 2018, este estimată la aproximativ 149 milioane lei.

Evaluarea pagubelor provocate ploile torențiale din ultima perioadă continuă la nivelul județului. Noi rapoarte operative sunt transmise de primării și centralizate la nivelul Instituției Prefectului.

Articolul precedentUn deputat USR a fost agresat de un polițist local din Rădăuți, în sediul Primăriei VIDEO
Articolul următorO șoferiță din Botoșani a provocat un accident soldat cu trei victime FOTO