O tonă de deșeuri medicale periculoase au fost descoperite într-o hală din municipiul Suceava.

Sâmbătă după-amiază, o femeie de 47 ani, din municipiul Suceava a sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că la o hală de pe strada Cernăuți, din municipiul Suceava, se depozitează deșeuri cu risc biologic .

La faţa locului a fost identificată apelanta, care a relatat faptul că în cursul acestei zile a observat o mașina cu inscripții risc biologic, care depozita mai mulți saci de culoare galbenă cu inscripția „Risc biologic”, într-o hală din spatele locuinței de pe strada Cernăuți.

Autovehiculul nu a fost găsit de polițiști la fața locului, însă în apropierea depozitului a fost identificată autoutilitara marca Mercedes, în care se aflau un bărbat de 43 ani, din județul Mureș, și un bărbat de 63 ani, din județul Harghita, iar în autovehicul au fost identificate mai multe colete din carton și tomberoane din material plastic, pentru care a fost prezentat un aviz de însoțire a unor substanțe periculoase și nepericuloase între o firmă furnizoare din Târgu Mureș și o alta din Bacău.

Polițiștii au solicitat la fața locului intervenția lucrătorilor din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, precum și a echipei operative din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Toxice Suceava, care au preluat cercetările în cauză.

A fost identificat administratorul firmei cu sediul în municipiul Târgu-Mureș, județul Mureș, ce are ca obiect de activitate colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor medicale.

Acesta efectua un transport de deșeuri medicale pe traseul Târgu-Mureș – Pașcani – Iași.

Din primele verificări s-a constatat că administratorul nu a respectat traseul stabilit deoarece acesta urma să încarce mai multe deșeuri medicale din incinta unei hale pe care o închiriase pe raza municipiului Suceava.

Societatea are încheiate mai multe contracte de colectare deșeuri cu diferite unități medicale de pe raza județului, care erau depozitate temporar într-o hală situată în municipiul Suceava.

Cu ocazia cercetării locului faptei, nu au fost identificate deșeuri arse, însă a fost găsită cantitatea de 1019.8 kg., despre care reprezentanții Gărzii de Mediu au concluzionat că sunt deșeuri medicale periculoase.

Întreaga cantitate a fost indisponibilizată, urmând ca aceasta să fie eliminată pe cheltuiala reprezentantului societății implicate, în conformitate cu prevederile legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.A.E.S.P. Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.

Sursă foto Ziar de Suceava

Articolul precedentFlori și mărțișoare oferite de polițiștii suceveni împreună cu voluntari VIDEO
Articolul următorAccident rutier în Mureșenii Bârgăului, între un autocamion și un autoturism! Șoferul camionului, un bărbat din Suceava, era băut zdravăn