Catastrofă de proporții în Turcia și Siria. Un cutremur devastator de 7.8 pe Richter a ucis peste 100 de persoane în ambele țări și a rănit alte câteva sute pe o rază de 90 de kilometri. Este alertă națională în Turcia, iar președintele Erdogan a mobilizat toate forțele de ordine pentru a sări în ajutor. Un bloc de 10 etaje s-a prăbușit și sute de clădiri au fost complet avariate de seismul care a durat mai mult de un minut și jumătate. Vă avertizăm că urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional! 

Cutremurul devastator cu magnitudinea de 7,8 a făcut prăpăd în provincia Gaziantep din sudul Turciei. Seismul a fost atât de puternic încât s-a resimțit și la 90 de kilometri în Siria unde a produs sute de victime. Seismul devastator a durat mai mult de un minut și s-a produs la aproximativ 15 kilometri adâncime.

Cel puțin 38 de persoane au fost declarate moarte în Turcia și alte 62 au murit în Siria. Sute de clădiri au fost distruse, iar oamenii sau ieșit pe străzi în ciuda frigului. Echipele de salvare și locuitorii caută supraviețuitori printre ruine.

Guvernatorul provinciei Osmaniye a declarat că cel puțin 34 de clădiri s-au prăbușit din cauza cutremurului, în timp ce guvernatorul din Malatya a declarat că în regiunea sa au căzut 130 de clădiri.

 

 

 

Seismul a fost simțit în Liban și Cipru.

Este unul dintre cele mai mari cutremure înregistrate în ultimii 100 de ani în Turcia. Autoritățile sunt în alertă maximă. Președintele Tayyip ERdogan a cerut forțelor de ordine să intervină cât mai repede. Și în Siria, bilanțul este devastator, iar oficialii cer ajutorul Crucii Roșii.

 

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorMiron Mitrea, despre exploatarea gazelor din Marea Neagră: Cred că OMV încearcă să își găsească un partener sau să vândă. Prea trage de timp