Zece focuri de armă pe un drum forestier de pe raza localității Nisipitu.Contrabandiștii au abandonat două autoturisme de teren și țigări în valoare de 132.800 lei. Oamenii legii fac cercetări pentru identificarea acestora.  

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Vicovu de Sus au identificat, vineri noapte, pe un drum forestier, pe raza localităţii Nisipitu, un autoturism de teren marca Jeep Grand Cherokee, despre care existau informații că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză. Aceștia au efectuat somațiile legale prin voce, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare, fiind trase zece focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale în vigoare. După câțiva kilometri, autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat, iar în interior au fost observate mai multe colete cu țigări. Totodată, în imediata apropiere a mai fost descoperit un autoturism de teren abandonat, marca Mitsubishi Shogun, care s-a constatat că a fost folosit la activitatea infracțională.În continuare, s-a luat măsura conducerii celor două autoturisme la sediul instituției, unde, în urma inventarierii coletelor din Jeep, a rezultat cantitatea de 11.350 pachete de țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Țigările, în valoare de 132.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismele de teren, cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi  infracţionale.

Articolul precedentAccident rutier la ieșire Satu Mare spre Bădeuți FOTO
Articolul următorIncendiu la o gospodărie din Mălini produs din joaca copiilor cu focul