La această oră, coloana de autotrenuri se desfășoară pe o distanță de aproximativ 27 km pe DN 2 spre Vama Siret. În zonă acționează 4 echipaje de poliție rutieră și 3 de ordine publică. Traficul pe DN 2H dinspre Rădăuți spre Suceava este oprit pentru deblocarea DN2 în zona Dărmănești-Dănila. Situația este în dinamică.

Având în vedere valorile crescute de trafic înregistrate pe DN 2 (E85) pe segmentul de drum Suceava – Siret și obstrucționarea parțială a circulației în condițiile afluxului sporit de autotrenuri și vehicule de mare tonaj care au ca destinație Republica Ucraina, IPJ Suceava, prin structurile de poliție rutieră desfășoară activități de monitorizare și fluidizare atât pentru viabilitatea circulației dar și pentru siguranța rutieră a participanților la trafic.

 

Având în vedere limitele infrastructurii și problematica deosebită generată de situația geopolitică din statul vecin, pentru realizarea circulației rutiere în condiții optime dar și de siguranță, polițiștii Serviciului Rutier recomandă șoferilor de autoturisme și celor care conduc vehicule cu masa maximă autorizată cel mult de 7,5 tone să utilizeze și traseele alternative identificate pentru rutele către orașul Siret și municipiul Rădăuți și zonele arondate.

 

Astfel, pentru circulația autoturismelor și vehiculelor cu masa maximă autorizată de până la 7,5 tone către orașul Siret și zonele arondate este recomandată următoarea rută alternativă:

 

Suceava – DN29A – Adâncata – Călugăreni – Zvoriștea – DJ291A – Dealu – Zamostea – Grămești – Siret

 

Pentru circulația autoturismelor și vehiculelor cu masa maximă autorizată de până la 7,5 tone către municipiul Rădăuți și zonele arondate sunt recomandate următoarele rute alternative:

 

  1. Suceava – DN17 – Păltinoasa – DN2E – Cacica – Solca – DN2K – Arbore – Milișăuți – DN2H – Rădăuți (sau din orașul Solca se poate circula și pe ruta Marginea – Rădăuți);

 

  1. Suceava – DJ178A – Șcheia – Mihoveni – Costâna – Părhăuți – Todirești – DJ178 – Comănești – Botoșana – DN2K – Arbore – Milișăuți – DN2H – Rădăuți (sau din comuna Arbore se poate circula și pe ruta Solca – Marginea – Rădăuți);

 

Totodată, polițiștii recomandă tuturor șoferilor să respecte strict legislația rutieră și semnalele polițiștilor rutieri și să manifeste responsabilitate și respect în trafic astfel încât toate situațiile să poată fi gestionate în spiritul siguranței rutiere dar și al valorilor sociale.

 

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentHoroscop 15 decembrie. Zodia care întâlnește ispite la tot pasul. Grijile încep să te macine
Articolul următor17 localități din județul Suceava vor beneficia de rețele de distribuție a gazelor naturale