foto arhivă

Polițiștii suceveni au amendat zeci de cerșetori, într-o singură zi. În cadrul acțiunii au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 8.500 lei. 

În data de 26 octombrie, între orele 10.00-16.00,  având în vedere și manifestările religioase derulate în contextul sărbătorii de Sf. Dumitru, poliţiştii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică și Secției de Poliție Burdujeni, sprijiniţi de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat o acțiune pe linia asigurării unui climat de siguranţă civică,  pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, combaterii actelor de comerţ stradal neautorizat, cerşetoriei și identificarea persoanelor fără adăpost.

Echipele de poliţişti au acționat în zona lăcașelor de cult, intersecțiilor și zonelor aglomerate din municipiul Suceava.

La acțiune au participat  36 de polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică și Secției de Poliție Burdujeni, doi poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, dar și opt jandarmi și opt polițiști locali.

În cadrul acţiunii poliţiştii au identificat peste 30 de persoane care apelau la mila cetăţenilor sau care vagabondau, fiind aplicate 26 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 8.490 lei. În total au fost legitimate peste o sută de persoane.

„Poliţiştii fac încă o dată apel ca toate aceste persoane să conştientizeze riscurile la care se expun şi să apeleze la serviciile specializate. De asemenea, poliţiştii solicită cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria oferind sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului, gestul umanitar ajungând de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze fiinţe fără ajutor. Oferirea de bani nu ajută aceste persoane, permanentizând doar un flagel social care în timp poate dezvolta şi componente infracţionale. Cerşetoria înseamnă pe lângă ruinarea viitorului personal şi profesional al tinerilor şi primul pas către delincvenţă şi infracţionalitate. De la mâna întinsă, până la furt sau tâlhărie prin smulgere nu e decât un pas, un pas care se scurtează uneori prin complicitatea noastră”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentFOTO Gloria Buzău – Bucovina Rădăuți: 2-0
Articolul următorUn tânăr beat și fără permis a provocat un accident cu trei victime. Acesta a fugit de la fața locului