Toate cele 50 de persoane implicate în accidentul de la Dănila și-au reluat în cursul zilei de luni traseul cu un alt autocar. În momentul producerii accidentului în autocar se aflau turiști din Belarus, care mergeau în vacanță pe litoralul bulgăresc.”43 de copii și cei șapte adulți, și-au reluat traseul în condiții optime spre destinație. Ne bucurăm că i-am putut ajuta!”, a declarat Dan Chidoveț, primarul comunei Dărmănești.

Evenimentul rutier a avut loc duminică seară la Dănila, pe DN2. Un autocar cu 43 de copii și șapte adulți a derapat de pe șosea și s-a răsturnat în șant. 18 persoane, 17 minori și un adult, au fost rănite și au fost transportate la Spitalul Județean Suceava. La fața locului au fost mobilizate o descarcerare, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD, patru ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă dar și mai multe echipaje de poliție.Toate persoanele din autocar au fost evaluate de medici, cele rănite fiind duse la ambulanțe, unde au primit îngrijiri medicale și apoi au fost transportate la spital. Primarul comunei Dărmănești, Dan Chidovet, a fost prezent și el la fața locului și a pus la dispoziție două microbuze școlare pentru transportul celorlalte persoane la cabana Consiliului Județean din localitatea Călinești.

„In timp ce conducea autocarul pe DN 2, în afara localităţii Dănila, un bărbat de 40 de ani din Republica Belarus, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe partea laterală.Din accident, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, a unei femei de 54 de ani şi a 17 minori cu vârste între 10 şi 16 ani, toți din Republica Belarus.Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

 

 

 

Articolul precedentFOTO Șase suceveni născuți în anul Marii Uniri, aniversați de autorități
Articolul următorUn individ a intrat peste o bătrână și a încercat să o violeze. De beat ce era, acesta a adormit în locuința victimei