Cătălin Cherecheș, fostul edil din Baia Mare, se folosește de orice variantă să convingă judecătorii să îl lase în libertate. Astăzi, este programat un nou termen în cazul fostului edil care poate schimba radical tot cursul dosarului.  

Fostul primar de Baia Mare află astăzi dacă va scăpa sau nu din închisoare.

În urmă cu două săptămâni, Curtea de Apel Cluj i-a admis contestația în anulare (cale extraordinară de atac) împotriva deciziei de condamnare.

Filmul arestării primarului fugar Cătălin Cherecheș. Cum a fost prins de procurorii germani

În prezent, Cătălin Cherecheș se află la penitenciarul din Aiud din Baia Mare, unde are de inspășit o pedeapsă de 5 ani.

De curând, la Tribunalul Mureş a început judecarea pe fond în dosarul de dare de mită şi complicitate la dare de mită în care sunt inculpaţi socrii fostului primar al municipiului Baia Mare. 

„Locotenentul” fugarului Cătălin Cherecheș va candida la primărie. Mutare-șoc pe scena politică

Fostul edil Cătălin Cherecheș a fugit din țară la sfârșitul lunii noiembrie 2023, în ziua când Curtea de Apel din Cluj l-a condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. După câteva zile, el a fost prins în Germania în Gara din Augsburg și reținut până la momentul predării autorităților române.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj l-au trimis în judecată pe fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, în septembrie 2016, pentru luare de mită în formă continuată. În acelaşi dosar au fost deferiți justiției Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai şi Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, și Nicolae Dan Trifa, pentru complicitate la dare de mită.

Citește și Cătălin Cherecheș a scăpat deja de un an de închisoare. Cât mai are de stat în spatele gratiilor edilul fugar?

Articolul precedentCarnea de pui din supermarketuri, contaminată cu o bacterie mortală
Articolul următorZelenski a cerut la reuniunea Consiliului European mai multe sisteme de apărare aeriană