Începând de luni, 26 noiembrie, în municipiul Suceava a intrat în vigoare noul contract pentru colectarea deșeurilor municipale. Asfel, municipalitatea suceveană a demarat o campanie de informare privind colectarea selectivă. 

Pentru o informare cât mai bună a populației în toate scările de bloc, cu acceptul asociațiilor de proprietari, vor fi lipite autocolante A3 cu toate informațiile necesare. De asemenea sucevenii vor primi în cutiile poștale, 35.000 de plicuri care conțin o scrisoare și un ghid privind colectarea selectivă.

Astfel, sucevenii trebuie să știe că tomberonul galben este pentru deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, etc) iar tomberonul negru, pentru deșeuri menajere(resturi de produse alimentare).

„Va fi o perioadă în care fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm importanța colectării selective. După finalizarea campaniei, sperăm să obținem rezultate în număr cât mai mare și măsuri coercitive cât mai puține. Mașinile de gunoi sunt deja inscripționate special și vă asigur că vor ridica separat deșeurile reciclabile, după perioada de tranziție”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Articolul precedentJandarmii vor arbora drapelul tricolor pe Masivul Rarău, de Ziua Bucovinei
Articolul următorO bătrână din municipiul Suceava a fost găsită moartă într-o fântână