Imediat după producerea accidentului, conducătorul autoturismului a fugit de la fața locului. Acesta a fost prins de polițiști și reținut pentru 24 de ore.

Accidentul a avut loc pe raza comunei Dorna Candrenilor. Luni noapte, o localnică în vârstă de 79 de ani a sunat la 112 și a anunțat că s-a trezit cu o mașină răsturnată în curtea casei.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au găsit un autoturism cu urme de avarii,  dar în habitaclu nu au fost identificate persoane.

Oamenii legii au făcut verificări pe raza comunei Dorna Candrenilor, iar la distanţa de aproximativ 500 de metri faţa de locul producerii accidentului, pe DN 17, au fost identificați trei tineri. Aceștia au fost legitimați, fiind vorba despre trei localnici din comuna Poiana Stampei.

Cu ocazia efectuării controlului corporal sumar, asupra unui tânăr de 24 de ani, polițiștii au descoperit, sub jachetă, două plăcuţe de înmatriculare, despre care acesta a declarat că le-a demontat de pe autoturismul implicat în accident. Mai mult, tânărul a recunoscut că el a fost la volan în momentul producerii evenimentului rutier.

Oamenii legii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Vatra Dornei unde i s-au prelevat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Tânărul de 24 de ani s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”. Acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.