În a treia zi de Paște, polițiștii suceveni au emis un nou ordin provizoriu de protecție, aducând liniștea unei femei vârstnice, agresată de propriul fiu.

Polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama aflați în executarea serviciului de patrulare, au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că în jurul orei 14.00, mama sa, de 80 ani, din comuna Moldovița, a fost agresată fizic de către fiul ei, de 53 ani, din aceeași localitate, în timp ce se afla la domiciliu.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și victima le-a declarat că pe fondul unui conflict mai vechi, a fost agresată fizic de către fiul ei, în timp ce se afla la domiciliu. Individul și-a lovit mama cu o cârjă metalică peste picioare.

Bătrâna a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Astfel, în urma celor constatate la fața locului, la solicitarea victimei, a fost emis ordinul de protecție provizoriu, prevederile acestuia fiind aduse atât la cunoștința persoanei vătămate, cât și a agresorului și a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

„Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. Ei observă și adresează întrebări cu privire la starea fizică a persoanelor implicate și, dacă se impune, solicită intervenția echipelor medicale. Informează atât victima, cât și agresorul, cu privire la drepturile și obligațiile lor și măsurile ce vor fi dispuse în urma evaluării situației de fapt.    De asemenea, sesizează structurile specializate ale Poliției Române sau ale altor instituții în situația în care, în urma verificării sesizării, sunt constatate și alte fapte incriminate, obținând probe, după caz”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentUn tânăr fără permis a fost reținut după ce s-a urcat la volan mort de beat
Articolul următorO femeie cu probleme de vedere a murit după ce a căzut de pe treptele casei surorii sale