O casă din municipiul Vatra Dornei a fost cuprinsă de un incendiu, joi seară. Unul dintre proprietari a fost salvat de pompieri.

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului( izbucnit la o casă de locuit P+1+M).

La sosirea echipajelor, ardeau tavanul dintre etaj și mansardă și astereala acoperișului din lemn, cu pericol de propagare la întregul imobil. Locuința are doi proprietari, unul ocupând parterul și mansarda acesteia, iar celălalt etajul, cu acces separat pentru fiecare nivel. Proprietarul de la etaj, în vârstă de 61 de ani, în încercarea de a salva din bunurile cuprinse de incendiu, i-a fost blocat accesul spre evacuare de către dezvoltarea flăcărilor și a fumului dens, și a rămas izolat pe balcon. Pompierii militari, cu ajutorul unei scări culisabile, l-au salvat și l-au coborât în siguranță. Bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul a fost lichdiat după o oră și jumătate și au ars tavanul dintre etaj și mansardă pe 30 mp și astereala pe 80 mp. La etaj, s-au degradat casa scării pe 6 mp, parchet pe 12 mp, pereții pe 40 mp, obiecte de mobilier, materiale textile, tâmplărie din PVC și instalația electrică.

La al doilea proprietar, s-au degradat tavanul pe 100 mp, pereții pe 60 mp, parchet pe 20 mp, obiecte de mobilier, materiale textile și instalația electrică.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la tabloul de distribuție suprasolicitat.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, cu bunurile aferente”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Articolul precedentAccident cu o victimă, după ce un șofer a pătruns cu mașina pe contrasens FOTO
Articolul următorAccident cu trei victime provocat de un tânăr fără permis de conducere