Urmărit de polițiștii de frontieră, un contrabandist a abandonat mașina într-un șant și s-a făcut nevăzut. Oamenii legii au descoperit în autoturism țigări de contrabandă în valoare de peste 58.000 de lei.

Joi noapte, în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Broina au identificat în trafic, între localitățile Brodina și Falcău, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.

După aproximativ un kilometru, autoturismul respectiv a fost descoperit abandonat într-un şanţ de pe marginea carosabilului, iar în interior au fost observate mai multe colete cu țigări. Astfel, în autorurism au fost găsite aproape 5.000 pachete de țigări, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 58.300 lei au fost confiscate, iar autoturismul în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat, au descoperit în zona de frontieră, mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 40.100 lei. Țigările au fost confisate iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Articolul precedentFOTO VIDEO Un polițist a murit într-un accident rutier, la Fălticeni
Articolul următorCulmea tupeului. Un tânăr din Dolhasca a furat telefonul de serviciu dintr-o secție de poliție