Muzeul Bucovinei propune copiilor participarea la atelierul educațional Castele, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură, în perioada 29 iulie – 02 august.

Zilnic, în această perioadă, între orele 10:00 – 13:00, Cetatea de Scaun devine locul unde copiii pasionați de istorie, dar nu numai, vor lua parte la o serie de activități interactive, jocuri, diferite prezentări pe teme istorice, menite să le stârnească interesul și curiozitatea pentru perioada medievală.

Activitatea principală a acestui atelier este realizarea din hârtie cartonată a unei cetăți. Folosind informațiile primite referitoare la istoria Cetății de Scaun, copiii pot simula chiar un atac asupra cetății construite de ei, cu oșteni și arme folosite în perioada medievală, realizate din hârtie. Nici domnițele nu sunt uitate, așadar, copiii vor primi și noțiuni legate de evoluția bijuteriilor de altădată, urmând ca apoi aceștia să realizeze diverse accesorii din pasta FIMO (șirag de mărgele, pandantive), pe care le vor colora.
Astfel, prin joc, copiii se vor familiariza cu noțiuni legate de arhitectura Cetății de Scaun a Sucevei, vor învăța despre armele folosite în perioada medievală, vor descoperi cum era să locuiești într-o cetate, precum și multe altele. La atelier se pot înscrie copii cu vârstele între 7 – 14 ani.

Taxa de înscriere este de 10 lei, taxă ce se poate achita la casieria Muzeului Bucovinei sau la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun. Pentru alte informații vă stăm la dispoziție cu numărul de telefon 0784 275 644 – Cetatea de Scaun a Sucevei sau 0230 216439 interior116 – Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare.

Articolul precedentDeclanșarea referendumurilor în USR, mai ușoară după o modificare a statutului propusă de filiala Suceava
Articolul următorUn bărbat de 43 de ani din Udești s-a spânzurat