Declanșarea referendumurilor în USR, mai ușoară după o modificare a statutului propusă de filiala Suceava

Congresul USR a aprobat inițiativa filialei Suceava de moficare a statutului pentru a înlesni procedura pentru declanșarea referendumurilor interne.

Sâmbătă, 13 iulie, au avut loc, la Teatrul Național București, lucrările Congresului Național al partidului Uniunea Salvați România. Filiala județeană Suceava a USR a trimis 8 delegați, în urma votului secret al Conferinței județene: președintele USR Suceava, Teodora Munteanu, Lorena Buburuzan, vicepreședinte USR Suceava, Cozmina Cidir, vicepreședinte USR Fălticeni, Ionuț Agape, președinte USR Rădăuți, Vasile Boca, președinte USR Fălticeni, Iulian Cimpoeșu, președinte USR Șcheia, Sergiu Hăuca, președinte USR Bogdănești, Daniel Tudor Munteanu, vicepreședinte USR Suceava.

Prima parte a Congresului a fost dedicată alegerii candidatului USR la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie. Cei opt delegați ai USR Suceava au fost mandatați de Conferința județeană să-i acorde sprijinul lui Dan Barna, președintele în funcție al USR. Dan Barna a fost desemnat candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale cu 324 de voturi, Mihai Goțiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca a fost ales de cinci delegați, iar Drgoș Dinulescu a primit trei voturi.

Partea a doua a Congresului s-a concentrat asupra dezbaterii și votării modificărilor propuse Statutului USR. Pentru a facilita implicarea tuturor membrilor în procesul decizional al celui mai democratic partid din România, Filiala județeană USR Suceava a propus un amendament important care vizează reducerea pragului minim de membri care pot declanșa un referendum intern. Pragul a fost stabilit la minimum 500 de susținători la fiecare 20.000 de membri USR. De altfel, singurul referendum intern desfășurat până acum în USR, a fost declanșat tot de Filiala Suceava, în anul 2017.

Cu 273 de voturi „pentru”, 151 „împotrivă” și 14 abțineri, amendamentul propus de USR Suceava a fost adoptat și face acum parte din Statutul Uniunii Salvați România, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al USR Suceava.

Articolul precedentAccident cu o victimă după ce o șoferiță a acroșat o mașină care circula pe contrasens
Articolul următorAtelier educațional la Cetatea de Scaun a Sucevei