Asistență medicală generală, nou program de licență în oferta educațională a USV

În sesiunea de toamnă de admitere la USV candidații vor avea la dispoziție programul de studiu Asistență medicală generală.

Începând cu sesiunea de admitere septembrie 2019, oferta educațională a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va include, în premieră, programul de studiu Asistență medicală generală, forma de învățământ cu frecvență, pe durata a 4 ani, care a fost autorizat provizoriu de ARACIS. Completarea ofertei educaționale a USV cu încă un program de licență în domeniul Sănătate, alături de Nutriție și dietetică și Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, conturează și mai clar premisele pentru înființarea unei facultăți de medicină.

Pentru acest program, USV va scoate la concurs un total de 60 de locuri, dintre care 15  fără taxă. Pentru cele 45 de locuri nefinanțate, taxa aferentă unui an de studii va fi de 4000 lei.

Admiterea la programul de studiu Asistență medicală generală va consta nota obținută la un test grilă la Anatomie și Fiziologie și media examenului de bacalaureat.

Înscrierile se vor desfășura în perioada 9-13 septembrie 2019, iar proba scrisă va fi susținută în data de 16 septembrie, urmând ca rezultatele să fie afișate în ziua următoare, pe 17 septembrie. Candidații declarați admiși se vor putea înmatricula între 17 și 20 septembrie.

Articolul precedentUn tânăr s-a urcat la volan băut și fără permis. A fost oprit din drum de explozia unui cauciuc
Articolul următorExpoziţia Biserici de lemn din Bucovina istorică – cercetare şi conservare, la Muzeul de Istorie