Un tânăr din județul Botoșani s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat la volan băut și fără permis.

Luni, în jurul orei 00.00,  polițiștii din cadrul Poliției orașului Salcea, au fost sesizați telefonic de către un participant la trafic despre faptul că un autoturism marca Opel, care se deplasa sinuos pe D.N. 29 pe raza localității Plopeni, orașul Salcea, a părăsit partea carosabilă. Martorul le-a spus oamenilor legii că de la volanul autoturismului a coborât o persoană de sex masculin care pare că se află sub influența băuturilor alcoolice.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat pe raza localității Plopeni, pe acostamentul părții carosabile, autoturismul marca Opel care prezenta avarii la ambele roți de pe partea dreaptă. Pe marginea părții carosabile a fost identificat un tânăr de 21 ani, din comuna Vlădeni, județul Botoșani.

Oamenii legii au stabilit că tânărul a condus autoturismul respectiv pe D.N. 29, pe raza localității Plopeni, având direcția de deplasare Suceava-Botoșani. La un moment dat, s-a produs o explozie la roata dreapta față a autoturismului, iar tânărul a pierdut controlul volanului, a trecut peste un cap de pod și a oprit autoturismul pe acostamentul părții carosabile.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal spectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Articolul precedentProducătorii de confecții și încălțăminte, verificați de ITM Suceava
Articolul următorAsistență medicală generală, nou program de licență în oferta educațională a USV