Peste trei sute de piese, reproduceri ale anumitor obiecte cucuteniene și grecești, realizate de copii, sunt expuse la Muzeul de Istorie din Suceava.

Expoziția are loc în perioada 31 iulie – 16 august 2018, la Muzeul de Istorie Suceava. Sunt expuse peste trei sute de piese, reproduceri ale anumitor obiecte cucuteniene și grecești.

Piesele au fost realizate de cei 129 de copii participanți la activitățile Atelierului de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, ediția a III-a, desfășurat la Muzeul de Istorie între 25 iunie – 13 iulie 2018.

Lucrările reprezintă vase, pandantive, statuete antropomorfe şi zoomorfe. Piesele au fost reproduse după de artefactele cucuteniene păstrate în colecţiile de arheologie ale Muzeului Bucovinei, dar și după imagini ale artefactelor grecești prezentate participanților.

Expoziția este deschisă publicului din data de 31 iulie 2018, în Sala Pedagogică a Muzeului de Istorie. Vernisajul are loc joi, 16 august 2018, ora 17.00. După închiderea expozției, obiectele realizate în cadrul Atelierului de arheologie „Artă și Artefacte” 2018 vor fi restitui participanților.

Organizatorii vor acorda tuturor participanţilor la Atelierele de arheologie experimentală, diplome de „arheolog junior”.

Intrarea este liberă.

Articolul precedentNouă ofiţeri și subofițeri ai Școlii de Jandarmi Fălticeni au fost avansaţi în grad
Articolul următorUn bărbat din municipiul Suceava a vrut să se sinucidă cu medicamente