Anca Alexandrescu a revenit cu noi detalii spectaculoase despre contractul de privatizare a Petrom, pe care l-a obținut în exclusivitate și-l va prezenta duminică, într-o ediție specială a emisiunii „Culisele Statului Paralel„. Într-o intervenție la „România Suverană”, Anca Alexandrescu a mărturisit că a rămas șocată de „dimensiunea trădării” și că, în mod normal, „ar trebui să se încheie cu cătușe”.

„Nu-mi revin, tremur de nervi, n-am crezut că dimensiunea trădării este atât de mare, n-am crezut că acești nemernici au putut să dea această avuție a Românie aproape pe nimic, de altfel cred că asta este, probabil, și motivul pentru care nu au dorit ca documentul să nu fie public. Ce este aici ar trebui să se termine cu cătușe,” a afirmat Anca Alexandrescu, într-o intervenție în direct la România Suverană.

„Are 66 de pagini contractul propriu-zis și  470 de pagini cu anexe L-am recitit de 3 ori, am crezut că lipsesc pagini din el, pentru că nu-mi venea să cred ce scrie, acest contract este o bătaie de joc, o umilință care a fost făcută de către conducători la adresa tuturor românilor care timp ce atâția ani, înainte de 1989, au construit aceste lucruri si ei le-au dat pe nimic, și nu în schimbul Schengen. Sunt convinsă că s-au dat bani pentru această privatizare, nu există condiții, iar ca dovadă că s-au temut stă faptul că nu semnează nici premierul, nici ministrul Economiei, ci adjuncți, în timp ce de la OMV semnează atât președintele de la București, cât și cel de la Viena.

CITEȘTE ȘI: Anca Alexandrescu, primele detalii incendiare despre contractul de privatizare Petrom, la Culisele statului paralel

Să vă dau un exemplu, ca să vă faceți o idee. 

„Active de Baza” inseamna:

(a) un numar suficient de active din sectorul upstream (perimetre petroliere si de gaze naturale și sondele aferente, indiferent de localizare, on-shore sau off- shore) astfel incat societatea si afiliatii sai din România să poată produce fn total minim 4,2 milioane de tone de țitei și 4,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual și

(b) acele active din sectorui de distributie care sunt necesare pentru a mentine (i) o cota de piata combinată de 30% din piața românească de combustibili (benzina si motorina), incluzând atât vânzările în vrac, cât si vanzările cu amănuntul; si (ii) o cotă de piață de 20% din piața românească de vânzare cu amănuntul a combustibililor (benzina gi motorina),” a fost un pasaj citat de Anca Alexandrescu din contractul de privatizare a Petrom.

Anca Alexandrescu a anunțat o ediție incendiară duminică, 22 ianuarie, la Culisele statului paralel, „în care am să vă desecretizez contractul Petrom” și culisele privatizării.

„Duminică seara voi face trei ore de emisiune si voi citi pe larg din contract, care sunt condițiile postprivatizare”, a precizat Anca Alexandrescu.

Articolul precedentBobby Păunescu: „Ca să fii la Davos, trebuie să ai un obiectiv de țară. În anii 90, România era prezentă” – Cum a fost blocată de ruși
Articolul următorROMÂNIA SUVERANĂ: Corb la corb nu-și scoate ochii! Statul paralel contraatacă! Adrian Năstase face scut pentru securistul confirmat Ion Țiriac