Realizatorul emisiunii „Culisele Statului Paralel”, Anca Alexandrescu, a realizat primul interviu cu Elena Udrea după gratii. Interviul se anunță a fi bomba jurnalistică a anului, întrucât fostul ministru al Turismului promite să facă dezvăluiri exclusive care vor arunca în aer tot ceea ce știam despre lumea politică și sistemul judiciar din România. De asemenea, ne va oferi informații despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în spatele ușilor închise.

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, Anca Alexandrescu a oferit mai multe detalii și a adus o serie de clarificări despre mult-așteptatul interviu:

„Ceea ce afirmă Elena Udrea în această bucățică de interviu este real. Sigur că o să sară iarăși unii să spună „O spălați pe Udrea, e infractoare”. Noi nu facem lucrul ăsta. Dar abuzurile, suntem obligați să le sesizăm așa cum le-am sesizat în foarte multe cazuri. Noi nu suntem instanță să decidem dacă este vinovată sau nu, să decidă instanța. Dar nu putem să stăm pasivi și să vedem că se aplică o dublă măsură, în funcție de nume.”

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea, primul interviu din închisoare – Dosarele top-secret refuzate de instanțe, prezentate exclusiv de Realitatea PLUS – duminică, ora 21:00

„E foarte ciudat când vezi că în anumite dosare se pune în aplicare decizia Curții Constituționale și în altele nu”

„Pentru că, dacă îți aduci aminte, eu am luat poziție și când a venit Lucian Duță, care a reclamat același lucru. Pare un pic ciudat faptul că există această dublă măsură, mai ales că astăzi am vzut declarațiile din Bulgaria, unde doamna Kovesi este acuzată de același lucru. Poate părea cumva științifico-fantastic această teorie a Elenei Udrea. Dar e foarte ciudat când vezi că în anumite dosare se pune în aplicare decizia Curții Constituționale și în altele nu. Indiferent despre cine este vorba, că ne place sau nu ne place de persoana respectivă, aici vorbim de justiție și despre aplicarea legilor CCR-ului în mod unitar. De ce în anumite dosare să simți nevoia să sesizezi CCR-ul și în altele nu.”

„Oricare dintre noi poate fi mâine victima acestei duble măsuri din justiție”

„Diseară o să am legătura și cu un fost șef al Curții  Constituționale și cu un fost judecător al Curții Constituționale pentru că vrem să înțelegem dacă această practică este într-adevă o dublă măsură, așa cum spune Elena Udrea, sau dacă într-adevăr este normal să se întâmple așa. Vreau să fie foarte clar, pentru că în continuare există această avalanșă de a ne pune în cârcă că, vezi Doamne, vrem să spălăm pe cineva. Nu. Oricare dintre noi poate fi mâine victima acestei duble măsuri din justiție, și probabil că  și tu, ca și mine, ca și mulți colegi de-ai noștri sunt contactați aproape zilnic de persoane care se plâng de aceste abuzuri din justiție.”

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea: SRI dicta judecătorilor ce pedepse să dea

 „Se vorbește despre o pregătire a reîntoarcerii Laurei Codruța Kovesi poate chiar și la o candidatură la președinție”

Acuma că e vorba de Elena Udra și că unora nu le place numele Elena Udrea și îi deranjează,  e altceva. Dar cert este tot mai mult în ultima perioadă se vorbește despre încercarea unei grupări de la Bruxelles care are legătură cu Bucureștiul și cu personaje care au fost în serviciile secrete la cel mai înalt vârf, se vorbește despre o pregătire a reîntoarcerii Laurei Codruța Kovesi poate chiar și la o candidatură la președinție. În mod clar există niște lucruri cel puțin ciudate, așa cum sunt cutremurele din Gorj, în justiția română. Nu o spunem doar noi, nu o spune doar Elena Udrea, avem zeci de exemple.

„De ce Parchetul European nu intervine în această chestiune, care este de interes mondial?”

„După cum ai văzut, jurnaliștii de la New York Times au dat în judecată Comisia Europeană pentru a intra în posesia mesajelor dintre Ursula von Der Leyen și cei de la Pfizer. E cel mai bun exemplu. De ce Parchetul European nu intervine în această chestiune, care este de interes mondial? Ce să mai vorbim de celelate exemple când Bulgaria, am văzut, și-a trecut la buton o condamnare pentru o mie și ceva de euro. În România la fel, aproape toate dosarele care au fost făcute în perioada Koveși – Coldea ori s-au prescris, ori s-au încheiat cu achitări pe linie, ori au fost niște decizii ridicole, sau s-au întors la DNA multe dintre ele, au fost infirmate probele, aduceți-vă aminte. Nu iese fum fără foc, chiar toată lumea e nebună, chiar toate dosarele au fost făcute sau toți au fost protejați. Trebuie să vedeți interviul în integralitatea lui duminică seara ca să înțelegeți mai multe lucruri.”

CITEȘTE ȘI: Cozmin Gușă: Elena Udrea revine pe scena jocurilor de putere. Șah multidirecțional generat din penitenciar

Articolul precedentClubul de Presă reclamă un grav atentat
Articolul următorRealitatea PLUS, mesaj pentru CNA: „Nu fiți parte a apărării unor fapte grave, flagrante, de corupție! Apărați interesul public! Presa, câinele de pază al democrației”